Gyakran Ismételt Kérdések: Tárhely

Kizárólag az Ügyfélkapunkon (https://skynetwork.biz), ahol nem csak a megrendelését adhatja le, de kifizetheti számláit, kezelheti domain neveit, tárhelyét, SSL tanúsítványait is. Módosíthatja szolgáltatásait, és kérdéseket tehet fel munkatársainknak a szolgáltatásról.

A weboldalakat szervereken tároljuk. Az, hogy milyen gyorsan töltődik be egy weboldal a böngészőnkbe, több dologtól is függ: a saját eszközünk megfelelősége (vagyis egy 10 éves gépen valószínűleg lassabb lesz a böngészés), az internet kapcsolattól, a szerver terheltségétől, felépítésétől (memória, processzor), és persze ebbe a körbe tartozik a merevlemez is. A hagyományos (SATA) merevlemezekben valódi, egymáson elhelyezett lemezek találhatók olvasófejjel. Mozgó eszköz, tehát hajlamos a meghibásodásra. Mivel mechanikai mozgatásra van szükség az adatok elérésére, ezért a feldolgozás sebessége korlátozott.

Az SSD meghajtóban ezzel szemben nincs mozgó alkatrész, a tárolás és kiolvasás is elektronikus. 8X gyorsabb, mint a hagyományos (SATA) lemezek. A honlapja villámgyorsan betöltődik.  

A 100% SSD tárolás azt jelenti, hogy szervereinkben kizárólag SSD meghajtók vannak. Ez akár 800%-kal gyorsabb weboldal-letöltést is eredményezhet a hagyományos SATA vagy SAS meghajtókhoz képest.

Számos szolgáltató SSD tárhelyet kínál, de valójában hagyományos merevlemezeken tárolja az adatokat, a szervert ugyanakkor ellátja egy SSD meghajtóval is, amely ideiglenes, ún. Cache tárolást nyújt. Ez a megoldás gyorsabb ugyan, mint a hagyományos SATA meghajtó, de még így is jóval lassabb, mint egy 100%-ban SSD-vel szerelt szerver. A SkyNetwork WHM nem használ hagyományos, SATA/SAS, illetve SSD Cache, vagy SSD - Boost tárolást. 

A mi szervereinken kizárólag 100%-ban SSD tárolás üzemel, hogy weboldala a lehető leggyorsabban töltődjön be.

Tárhely-csomagot bármikor tud módosítani, akár kisebb, akár nagyobb csomagra is tud váltani bármikor, idő- és használat alapú fizetéssel. Például: ha Ön fél év után nagyobb csomagra váltana, akkor csak a két csomag különbözetének 6 hónapra (időarányosan) eső díját számlázzuk, az eredeti évforduló meghagyásával.

Domain nevet módosítani nem tudunk, a megrendeléskor megadott domain név kerül bejegyzésre. 

Igen! Tárhelyünk felépítésénél nagy hangsúlyt kapott, hogy a kompatibilis legyen az összes népszerű honlapmotorral. Így gyorsan és nagy megbízhatósságal fut rajta a Drupal, a Magento, a Joomla, a WordPress, stb.

Tárhelyünkön nagyon egyszerű az SSL tanúsítványok telepítése. A cPanel AutoInstall SSL menüpontjában írja be a tanúsítvány vásárlás után kapott token kódot, és másodperceken belül működik a tanúsítvány az oldalához.

1. lépés: válassza az AutoInstall SSL ikont

2. lépés: írja be a token kódot, majd kattintson a Verify Token gombra

Amekkora hely van a tárhelyén. A tárhely használat alapú, vagyis ha Önnek pl. 1GB-os csomagja van, akkor ennyi helyet használhat a honlapja, adatbázisa, levelezése összesen. Tehát, ha a weboldal mondjuk 120MB-ot foglal, akkor további 880MB áll a rendelkezésére a levelezéséhez.

Igen. A Gmail-be felveheti az email címét, ahol fogadhatja és onnan írhat levelet saját, a cPanelben felvett email címéről.

A beállítás lépései:

 

1. Nyissa meg a Gmail Beállítások / Fiókok és importálás oldalát, majd kattintson a Saját tulajdonú POP3-fiók felvétele linkre:

 

2.

3.

4.

5.

A következő beállításokat javasoljuk a számítógépes levelezőprogram beállításához:

 

Bejövő levelek kiszolgálója (pop3): szerver.work 
port: 995

Kimenő levelek kiszolgálója (smtp):  szerver.work 
port: 465

A kimenő levelek kiszolgálója (SMTP) hitelesítést igényel (A bejövő levelek kiszolgálójával azonos beállítások használata)

Outlook beállítás: 

Bejövő üzenetek kiszolgálója: szerver.work 
Kimenő üzenetek kiszolgálója:  szerver.work 

További beállítások: 
Kimenő üzenetek kiszolgálója: A kimenő levelek kiszolgálója (SMTP) hitelesítést igényel (bejelölni A bejövő levelek kiszolgálójával azonos beállítások használata sort)

Speciális:
Bejövő üzenetek kiszolgálója (POP3): 995
A kiszolgáló titkosított kapcsolatot (SSL) igényel - ezt be kell jelölni
Kimenő üzenetek kiszolgálója (SMTP): 465
A következő típusú titkosított kapcsolat használata: SSL

Ez olyan esetekben fordul elő, ha túl sok sikertelen bejelentkezési kísérlet történik a cPanelbe, vagy több alkalommal hibásan adja meg jelszavát az email címéhez. Ilyenkor a tűzfal letiltja az Ön IP címét, vagyis, nem éri el a szervert.

Erre megoldás a letiltott IP engedélyezése:

-lépjen be az Ügyfélkapunkon (https://skynetwork.biz

-válassza az Ügyfélszolgálat, Blokkolt IP cím engedélyezése menüpontra, vagy kattintson ide: https://skynetwork.biz/index.php?m=unblockip

-Írja be az IP címét, majd kattintson a Letiltott IP engedélyezése gombra.

 

Sokszor - főleg weboldal készítő vállalkozások részéről- felmerülő kérdés, hogy miként lehet egy fejlesztés alatt álló weboldalt ideiglenesen láthatóvá tenni? Nagyon egyszerűen: regisztráljunk egy ingyenes domaint, pl. .tk domaint mondjuk 3 hónapra. A domain beállításoknál (ott, ahol regisztráltuk) állítsuk be a névszervereket (pl. ns1 és ns2.skynetnoc.com), majd nyissuk meg a cPanelt, és kattintsunk az ALIASOK menüpontra. Itt vegyük fel a domaint: a Tartomány dobozba írjuk be az ideiglenes domain nevet, majd kattintsunk a Tartomány hozzáadása gombra (ne irányítsuk át a domaint). Ezzel az ideiglenes domaint felvettük a tárhelyre, amely a főkönyvtárra (public_html-re) mutat. A honlap átadása után ne felejtsük el törölni az alias domaint!

Ügyfélszolgálat

HÍRLEVÉL

Értesüljön híreinkről, akcióinkról elsőként!