Miért fontos a gyors tárhely?

Jelenlegi hely

28

June
0(szavazat)
2016. June 28. SkyNetwork news

Miért nem mindegy, hogy milyen sebességgel töltődik be weboldalunk a látogató böngészőjébe? Milyen hátrányai vannak egy lassú (tárhelyen lévő) honlapnak? Hogyan hat a sebesség a weboldal Google-találati listán való helyezésére?

Nyilván való, hogy a látogató nem szereti a lassú weboldalakat - több időbe kerül az információ megszerzése, idegesítő - és ha a látogató nem kedveli, a Google sem fogja. Minél gyorsabb egy oldal, annál inkább vezet a látogatói elégedettséghez, amely a Google rangsorolás alappillére. 

A Google célja, hogy olyan weboldalakat jelenítsen meg előnyösebb helyen, amely minél nagyobb látogatói elégedettséggel rendelkezik. Persze, nem csak az oldal letöltési sebessége, hanem sok más tényező is szerepet játszik ebben (pl. érdekes és hasznos tartalom, a témának megfelelő környezet, felépítés, stb.), de ahhoz, hogy weboldalunkat elégedetten használják, meg kell felelnie a gyorsasági kritériumoknak. 

Ennek pedig az egyik legfontosabb eleme a tárhely sebessége.

Fontos, hogy tárhelyünk szinte mindig elérhető legyen. Ugyanilyen fontos, hogy megfelelő adatkapcsolat legyen a böngésző és a szerver között. Napjainkban a nemzetközi 100Mbps adatkapcsolat a minimum.

A gyors adatkapcsolat keveset ér akkor, ha egy lassú szerverről töltenénk le a weboldalt, hiszen amíg az feldolgozza a kérést (legenerálja az oldalt), addig hosszú másodpercek is eltelhetnek. Ezért fontos az, hogy SSD merevlemezeket használjunk a szerverben a hagyományos lemezek helyett. Az SSD használatával akár 800%-os gyorsulást is elérhetünk egy weboldal megnyitásakor, ami jelentősen csökkenti a letöltési időt, ezzel is hozzájárulva az oldalunkat látogató felhasználó elégedettségéhez, közvetve pedig

a Google keresési eredményekben elfoglalt pozíciónkhoz.

 Címkék

Ügyfélszolgálat

HÍRLEVÉL

Értesüljön híreinkről, akcióinkról elsőként!